Open top menu
loading...
Khamis, 20 Mac 2014

Assalamualaikum...nie cuma satu kisah untuk dikongsi brsama kwn2 fb...kisah nie trbaca dkt satu blog..dan sgt laa best dan boleh jadi pgajaran buat kita smua

Jom ikuti kisah ni...

Kisahnya mengenai 3 orang iaitu Aiman, Ain & Asyraf. Aiman & Ain sama² belajar di SAM Bestari. Beberapa lama kemudian, Aiman jatuh hati pada keayuan Ain. 


* Matanya mengalahkan Maya Karin. Wajahnya berseri² dengan cahaya keimanan. 


Pergh!! Cantik sangatlah jika nak diceritakan. 


Tetapi, Aiman cuba tahan. Dia tidak boleh meluahkan perasaan dia pada Ain sebab nanti takut kena tangkap dengan AJK pencegah maksiat sekolah (BADAR - Badan Dakwah & Rohani).

Beberapa tahun berlalu...


Akhirnya, apabila Aiman berada di Tingkatan 4, dia sudah tidak mampu bertahan. Dia mengatur langkah & akhirnya, Ain tewas pada pujuk rayunya. 


Walau bagaimanapun, mereka ini sedar yang mereka orang Islam. Islam tidak membenarkan umatnya ber'couple'. 


Jadi mereka berpakat yang mereka ini hendak membuat satu revolusi dalam couple


"COUPLE ISLAMIC"!!!


Asal keluar, pergi tempat terbuka. Tak mainlah tempat gelap² ni. Bukan itu sahaja, Ain kena pakai tudung labuh. Aiman pula pakai serban & jubah. Lepas itu, mereka keluar bukan membuang masa tapi keluar bawa Al-Quran. 


Berhenti di kedai makan, tadarrus lagi. Jalan pula, tiada pegang² tangan, mereka ikut cara Nabi Musa.Lelaki di dpn perempuan di belakang.

Bila balik rumah, missed call pagi². Suruh qiamullail. 

Hah!!! Kan Islamic punya couple tu.

Setelah setahun mengamalkan taktik sedemikian, Aiman ditakdirkan bertemu dengan Asyraf. Ketika itu Aiman & Ain sedang bertadarrus di RFC (Radix Fried Chicken). 


Asyraf tiba² datang menghampiri mereka kerana tiada tempat duduk. 


Bila duduk, Asyraf bertanya, "Have you married?". 


"No.", jawab Ain. 


"So, why you sit together with this ajnabi alone here", tanya Asyraf. 


"Kami couple, tapi Islamic way" jawab Aiman. 


Asyraf hanya tersenyum mendengar jawapan itu. Asyraf pun memulakan ceritanya.

"Aku ni muallaf. Asal dulu aku kristian. Tinggal kat Singapore. Dulu, aku suka sangat makan babi. Kalau sehari tak makan, pengsan aku. Pernah sekali mak aku terlupa beli babi, aku masuk wad malam tu. 


Tetapi, Alhamdulillah, Allah buka pintu hati aku untuk terima hidayah-Nya. Bila aku masukIslam, aku dapat tahu, dalam Islam tak boleh makan babi. 


Aduh, pening kepala aku. Macam mana aku nak buat ni??? Seminggu aku masuk hospital lepas masuk Islam. 


Kalau zaman Rasulullah dulu ada peringkat² pengharaman contohnya ARAK. 


Tapi aku…TIADA


Jadi, time kat hospital tu aku fikir. 


Akhirnya, aku jumpa satu jalan keluar. Aku nak Islamkan babi tu. Aku beli seekor anak babi. Dari kecil aku jaga dia. Seekor lalat pun aku tak bagi dekat. Setiap jam aku mandikan dia. Lepas 3 hari, aku bisikkan kat telinga dia dua kalimah syahadah. Lepas tu, tiap² hari aku bagi tazkirah kat babi tu. Asal dia berak aku vacuum terus. Beginilah kehidupan aku & babi tu selama 2 tahun. 


Lepas 2 tahun, masa yang ditunggu² tiba. Masa untuk sembelih babi ni. Tengok² babi ni tiada leher. Tapi, lantaklah. Aku tibai je sebab dah 2 tahun tak makan babi. 


Lepas tu, aku pun masaklah bakut teh. Tengah² makan, nampak seorang ustaz tengah jalan². Muka macam lapar je. Aku pun ajak la dia makan. 


Ustaz!!! Jom makan. BABI ISLAM ni.”

Bila terdengar kisah itu, Aiman & Ain pun sedar. 

 Kalau benda itu HARAM, ia tetap HARAM. Yang HALAL itu jelas & yang HARAM itu jelas.

Tamat....

P/s : mgkin certain of people akan kata..hek leyh sharing pulak..dia pown couple..oh mmg saya pnh couple pown..bhong laa kalau saya ckp saya x prnah couple..saya pown mnusia seperti anda yg melewati usia2 remaja..saya cuma brkongsi kisah ini dgn anda..kalau anda x boleh terima terserah lee..terima kasih kerana sudi membaca...Assalamualaikum.
Different Themes
Written by Oh! Dakwah

Assalamualaikum semua, jika saya ada melakukan kesilapan dalam post saya ini, mohon jasa baik tuan-tuan dan Puan-puan untuk memberitahu saya secepat mungkin supaya saya menyedari kesilapan saya dan memperbaikinya. Semoga kita semua selamat dari api neraka yang amat pedih dan Memperoleh syurga yang kekal selamanya.

0 ulasan